Advanced IP NewTek NDI video IP protocol video over IP - NewTek TriCaster Marshall Aja professional video

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NewTek > TriCaster
newtek advanced ip NDI

Open IP protocol standaard  Network Device Interface  NDI  
NewTek Advanced IP Workflow
Een nieuwe benadering van Live Video Productie


Klik hier voor een NewTek NDI IP (Gratis) Apps overzicht

Klik hier voor  aankoop van de Isocorder Pro en NDI Connect Pro
NewTek Advanced IP Workflow  laat productie switchers communiceren met andere systemen en  apparatuur welke via het IP netwerk aan elkaar verbonden zijn, hierdoor ontstaat de mogelijkheid om camera's of andere IP gerelateerde  video streams als ingang bron te zien en deze te gebruiken als multi channel hoge resolutie , frame accuraat in real time ge-encodeerde bron, en dit allemaal over standaard Ethernet verbindingen.

In de praktijk kan niet alleen een camera als ingangs bron gebruikt worden maar, ook b.v. een Avid systeem, of een andere NewTek TriCaster of een direct capture op een extern werkstation ergens ter wereld  via b.v. een Aja Kona Kaart , Black magic, Matrox en andere compatible IP video bronnen  welke op het LAN aanwezig zijn.
Gebruikers kunnen hierbij zelf hun diverse ingang bronnen zelf configureren op De TriCaster in een mix van traditionele video ingangen en IP bronnen. Het aantal te gebruiken ingang bronnen wordt hierbij dan ook gelijk verhoogt b.v. bij de TriCaster 8000 van 8 naar 12 ingangen.

NewTek Advanced IP Workflow is een onderdeel van NewTek open IP protocol standaard NDI ( Network Device Interface ) die gratis als een SDK ter beschikking komt voor fabrikanten, en ontwikkelaars.
NewTek NDI maakt het mogelijk dat alle apparatuur die volgens het NDI protocol werken via een standaard Gigabit Ethernet LAN herkent wordt als een video bron of video uitgang,  door andere systemen en apparatuur die via Ethernet aan elkaar verbonden zijn en zodoende met elkaar een IP workflow vormen.

Het is te verwachten dat NDI een wereldwijd geaccepteerde standaard gaat worden, nu al zijn er meer dan 100.000 compatible systemen en apparatuur beschikbaar die simpel met het NDI kunnen gaan werken. NDI zal ook backwards compatible zijn met reeds geïntroduceerde apparatuur en zal automatisch werken op NewTek producten en fabrikanten die het NDI protocol toepassen.

Dus nu reeds is apparatuur en/of software van diverse fabrikanten als Brainstorm, CasparCG, CharacterWorks, ChyronHego, ClassX, Compix, EasyWorship, Gnural Net, Graphics Outfitters, LiveXpert, Media 5, PlayBox Technology, Teradek, Vizrt en Wasp3D compatible met NDI, maar ook AJA, Black Magic, Deltacast,  Boland, JVC, Microsoft Skype TX, NewsMaker, Panasonic, Pesa, Sierra, en Wowza  zijn op dit moment bezig om hun producten compatible te maken met NDI.

NewTek Advanced IP Workflow zal onderdeel uitmaken van TriCaster systemen met de Advanced Edition optie welke beschikbaar komt in kwartaal 4 2015
Voor NewTek gebruikers die nu al beschikken over de Advanced Edition optie is de Advanced Edition IP Workflow een gratis update


Enige highlights van NewTek Advanced IP Workflow
Geen dure dual 10Gbps Ethernet verbindingen maar standaard GigE-LAN  infrastructuur dus makkelijk inpasbaar
In veel gevallen geen SDI kabels meer nodig b.v. geen lengte  beperkingen meer van SDI kabels , je maakt eenvoudig over IP een netwerk verbinding van de ene naar andere locatie dus geen afstand beperkingen meer.
Geen beperkingen meer van het aantal fysieke aantal ingangen van een eindregie switcher extra ingang nodig? vindt deze eenvoudig op het netwerk  en gebruik het als bron, dit geld ook voor de uitgangen.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu